flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Спростування інформації розміщеної 22 січня 2020 року на сторінці спільноти «Знай Правду» (Медіокомпанія) в соціальній мережі Facebook під назвою «Корупція та занадто сліпа Феміда Луганщини - Голуб, Ігнатьєв та інші...» про «затягування розгляду справи

24 січня 2020, 15:15

Прес-служба Сєвєродонецького міського суду Луганської області спростовує інформацію, яка не відповідає дійсності, та була поширена 22 січня 2020 року  з використанням Інтернет-ресурсів в соціальній мережі Facebook  на сторінці спільноти «Знай Правду».

Як вбачається з тексту допису на сторінці спільноти «Знай Правду» зазначено, що кримінальна справа за обвинуваченням Голуба Олега Миколайовича, Ігнатьєва Євгена Олександровича  та інших  знаходиться на розгляді в суді з 2017 року, однак суд умисно затягує розгляд справи.

Проте, наведені дані є неправдивими та відверто не відповідають дійсності, виходячи з наступного.

Так, обвинувальний акт у  відношенні Голуба Олега Миколайовича, Ладигіна Максима Олександровича, Ігнатьєва Євгена Олександровича  обвинувачених  у вчиненні злочину,  передбаченого ч. 3  ст. 368  КК України, Клочка Ігоря Анатолійовича обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 368 КК України надійшов до Сєвєродонецького міського суду Луганської області 27 квітня 2018 року та того ж дня, відповідно до здійсненого автоматизованого розподілу згідно вимог ст. 35 КПК України,   отриманий головуючим суддею.

Станом на 22 січня 2020 року судом по вищевказаному кримінальному провадженню було проведено 35 судових засідань,  допитано 14 свідків, а також досліджено частину матеріалів кримінального провадження.

Крім того, частина свідків через незадовільний майновий  стан не мають можливості з’явитися в судові засідання, тому судом їх допит здійснювався в режимі відеоконференції з  Орджонікідзевським  районним суду м. Харкова, Індустріальним  районним судом м. Харкова, Старобільським районним судом Луганської області

Разом з тим, підлягає спростуванню інформація, зазначена в дописі на сторінці спільноти «Знай Правду» про те, що  обвинувачений Голуб О.М. продовжує працювати в Управлінні Укртрансбезпеки у Луганській області, виходячи з наступного.

Так,  08.12.2017 року ухвалою слідчого судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області підозрюваного Голуба О.М., відсторонено від посади старшого державного інспектора відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті Управління Укртрансбезпеки у Луганській області,  строком на 2 місяці. Після чого, зазначений захід забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від посади Голуба О.М. неодноразово продовжувався ухвалами Сєвєродонецького міського суду Луганської області за клопотанням прокурора, в останнє 27.09.2019 року на два місяці, тобто по 26.11.2019 року.

Після чого, 23.12.2019 року в судовому засіданні прокурор повідомив, що 14.11.2019 року Голуба О.М. звільнено із займаної посади старшого державного інспектора відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті Управління Укртрансбезпеки у Луганській області, в зв’язку з чим відсутні підстави для продовження у відношенні нього заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від посади, через що він не заявляє відповідне клопотання.  

Також, інформація про призначення справ до розгляду оприлюднюється на офіційному сайті Сєвєродонецького міського суду Луганської області, тобто є загальнодоступною, а для більш детальної інформації зацікавлені особи мають можливість звернутися до прес – служби суду.

Таким чином, інформація зазначена в дописі спільноти про хід судового розгляду вищевказаних кримінальних проваджень спотворює фактичний стан справ.

Суд констатує, що інформація розміщена на сторінці спільноти «Знай Правду» є намаганням дискредитувати судову владу в очах громадськості.

З урахуванням викладеного, звертаємося до авторів подібних статей з проханням перевіряти інформацію, перш ніж опублікувати її, щоб не ставити під сумнів свою репутацію і не вводити в оману громадськість.

 

24.01.2020 рік